Mini2Go dobitnik prestižne nagrade German Design Award 2016

Posted by in News Tags: , , , , , , , , , on 18/11/2015 Comments off

Kreatori Micro romobila ne odustaju od svoje pozicije kao vodećih inovatora u svijetu romobila. Njihov najnoviji izum Mini2Go, dobitnik je internacionalno poznate nagrade za dizajn German Design Award 2016.

Ovo multifunkcionalno igračka-vozilo namijenjeno je za djecu od 1.5 do 5 godina starosti i ima sve preporuke od roditelja i stručnjaka za razvoj djece. Djeca širom svijeta ga obožavaju! Najmlađi ga koriste kao biciklo-guralicu a kasnije, skidanjem dodatka sa sjedištem, njihov Mini2Go se pretvara u popularni Mini Micro romobil. Visina upravljača je podesiva što omogućuje da romobil raste sa svojim vlasnikom. Upravljanje se kontroliše prenosom težine tijela (a ne upravljačem kao kod vožnje bicikla). Djeca ga vrlo brzo savladaju dok istovremeno razvijaju kordinaciju i motoričke sposobnosti. Ispod sjedišta je i kutija za usprem ili prevoz važnih stvari kao što su medo, autići ili flašica za vodu.

Ovu internacionalno priznatu nagradu za dizajn dodjeljuje njemački savjet za dizajn tj. German Design Council. Svake godine stručni žiri ocjenjuje nekoliko hiljada prijava od vrhunskih inovatora iz cijelog svijeta s ciljem da otkriju, prezentuju i nagrade trendsetere iz oblasti produkt dizajna. Mini2Go je pobjednik u kategoriji Sportske Aktivnosti i Zabava.

O nagradi: http://gallery.designpreis.de/en/gdagallery/show/Project/mini2go.html

O Mini2Go: http://micro-romobil.ba/product-category/scooteri/mini2go/

Mini2Go_Award                         mini2go_award2