Wim Ouboter, izumitelj i dizajner MICRO romobila na listi 10 najboljih inovatora!

Posted by in Uncategorized on 25/07/2015 Comments off

25.07.2015. ‘Toy News Magazine’, vodeći Britanski magazin u sektoru proizvodnje i prodaje igračaka, objavio je listu Top 10 inovatora iz te oblasti. Ponosni smo činjenicom da je Wim Ouboter (na slici), osnivač firme Micro Mobility Systems i dizajner poznatih MICRO romobila, spomenut na ovoj prestižnoj listi! wim_ouboter_toy_award_1 Kompletnu listu Top 10 Inovatora možete vidjeti ispod, a za izvorni članak kliknite ovdje.

  1. Ole Kirk Christiansen – Danski dizajner LEGO kocki i osnivač LEGO firme
  2. Frank Hornby – Britanski dizajner Meccano, Hornby Model Railways i Dinky Igračaka.
  3. Erno Rubik – Izumitelj poznate Rubikove kocke. Ova trodimenzionalna mehanička igračka je izumljena 1974. godine a do 2009. godine više od 350 miliona istih je prodato širom svijeta.
  4. Richard James – James je izumio Slinky davne 1943. godine a do 2005. prodaja je dostigla 300 miliona komada.
  5. Ruth Handler – Handlerov poznati izum je Barbie lutka a inspiraciju je našao gledajući kćerku kako se muči pokušavajući da obuče svoju papirnu lutku. Puštena je u prodaju 1959. godine.
  6. Leslie Scott – Britanski inovator u svijetu društvenih igara, sa najpopularnijim izumom igrice pod imenom Jenga. Prvi put se pojavljuje u prodaji u 1983,  a do sada je prodato preko 50 miliona igrica!
  7. Eddy Goldfarb – Američki izumitelj yakity-yak talking teeth i jos oko 800 popularnih igračaka i igara uključujući i Ker-Plunk.
  8. Walter Frederick Morrison – Fred Morrison je igrom slučaja otkrio tržište za FRIZBI, nakon što su mu na plaži u Kaliforniji 1938. godine, dok se igrao sa vjerenicom Lucile, ponudili 25 centi za tacnu za kolače koju su njih dvoje dobacivali jedno drugom.
  9. Wim Ouboter – Dizajner poznatih MICRO romobila, inspirisan željom da skrati put do svog omiljenog hot-dog shopa u Cirihu koji je bio previše daleko da bi do njega išao pješice, a previše blizu da bi izvozio auto iz garaže. 🙂 
  10. Reiner Knizia – Inovator više od 500 igrica, uključujući Lord of the Rings, koja je prevedena na 17 jezika i prodata u više od milion primjeraka.

 

Čestitamo Wim! Nothing beats the Original – EVER!  Micro BiH tim