10% POPUSTA na cijelu narudžbu ukoliko kupuješ dva ili više romobila. Kod kupovine primijeni kupon SCOOTER10OPŠIRNIJE

Kako je nastao Micro?

Micro brend je nastao 1996.g. Prvu Micro kompaniju je osnovao Wim Ouboter koji je izumio svjetski poznati Mikro skuter – Kickboard. Naš cilj je učiniti gradsku mobilnost praktičnom i uštedjeti vrijeme. Svi naši proizvodi razvijeni su da odražavaju našu viziju mikro mobilnosti koja štedi prostor i stoga su idealni za pokrivanje kratkih udaljenosti.

Mladi, visoko motivirani tim brine o razvoju i marketingu Micro u više od 80 zemalja svijeta. Nudimo na desetine različitih modela mobilnih sredstava za djecu, adolescente i odrasle pod imenom Micro®.

Pored čisto funkcionalne strane proizvoda, također stavljamo ogroman naglasak na dizajn i kvalitetu jer, osim što su zabavni i praktični, naši skuteri također trebaju utjeloviti maksimalnu razinu privlačnosti – što je dulje moguće. Nije slučajno što smo najpopularniji brend skutera među zvijezdama, a naše korisnike i klijente broji preko 250 poznatih ličnosti.

Zadali smo sebi cilj redefiniranja sutrašnje mobilnosti kroz visokokvalitetne proizvode s nepretencioznim, bezvremenskim dizajnom. Bilo s električnim e-vozilom Microlino mini formata ili našim skuterima, kickboard-ima, rolama, balans biciklima, koferima i dodatnom opremom, budućnost urbane mikro mobilnosti ne samo da će uštedjeti prostor i biti praktična, već će i putovanje opet učiniti vrlo zabavnim!

 

PRIČA O MICRO USPJEHU​

“Jeste li ikada imali osjećaj da je udaljenost predaleko za pješačenje, ali preblizu za iznošenje bicikla ili izvoženje automobila iz garaže?”

Isto pitanje postavljeno je Wimu Ouboteru na putu od njegovog stana u Zürichu do njegovog omiljenog fast food štanda, legendarnog Sternengrilla. U potrazi za praktičnim prijevoznim sredstvom za 1 km dugačku mikro udaljenost, švicarski poduzetnik izumio je Mikro romobil. U pokušaju da svoju viziju mikro mobilnosti pretvori u stvarnost, postojao je samo problem: kako iznijeti takav proizvod na tržište s malo novca i bez iskustva u ovoj industriji?

Nakon početnih prepreka, Wim je pronašao odgovarajućeg distributerskog partnera u sportskom brendu K2. Zajedno su iznijeli na tržište trotočkaš i proslavili veliki prodajni uspjeh. Godine 1997. Wim je osnovao svoju vlastitu kompaniju Micro Mobility Systems AG, uz pomoć prihoda od početne prodaje. Nakon toga, njegov Mikro skuter na dva točka također je napravio veliki proboj, sa 80.000 prodanih dnevno, ukupno više od 30 miliona u jednoj godini.

Samo godinu dana kasnije, posao je potpuno propao. Tržište je bilo preplavljeno kopiranim proizvodima. Više od 500 tvornica kopiralo je Wimov Micro romobil. Počeo je nemilosrdan rat cijenama. Wimova strategija: inovacija. Razvio je Mini Micro, šarenu verziju početnog asortimana za djecu. Uslijedile su daljnje inovacije i patenti, te danas Micro nudi preko 50 različitih proizvoda za mobilnost za djecu, tinejdžere i odrasle koji se uspješno distribuiraju u preko 80 zemalja.

2013. godine Micro je lansirao svoj prvi električni romobil – emicro. Kompaktni i lagani električni skuter s kontrolom pokreta osvojio je brojne nagrade. 2015. godine Wimovi sinovi, Oliver i Merlin, započeli su razvoj električnog automobila za automobile Microlino. U cijelom svijetu već je napravljeno više od 17.000 rezervacija. Proizvodnja je počela 2021.

Ovdje možete pogledati glavnu internacionalnu stranicu od Micro Scooters International: www.micro-mobility.com

Mi kao ponosni ekskluzivni distributer MICRO proizvoda za Bosnu i Hercegovinu, donosimo “urbanu mobilnost” sada i u našu zemlju.

PROIZVEDENO ZA AVANTURE. NAPRAVLJENO DA TRAJE.

has been added to your cart.
Checkout