10% POPUSTA na cijelu narudžbu ukoliko kupuješ dva ili više romobila. Kod kupovine primijeni kupon SCOOTER10OPŠIRNIJE

Sigurnost / Igra / Zdravlje

Osim promicanja tjelesne aktivnosti, sigurnost naših kupaca vrlo nam je važna. Već oko 11 godina na raznim outdoor događajima podučavamo kako razumjeti i biti svjesni opasnosti i pravila pri radu sa romobilima / trotinetima. Ova inicijativa dodatno je podržana video objašnjenjem “10 sigurnosnih pravila za Mikro skutere”.

„Play For Life“

Postoji na stotine različitih igara uz romobile. Pogledajte neke od njih ovdje: https://www.micro-scooters.co.uk/playforlife

„Zdravlje i zdrav duh“

  1. Povećava se čvrstoća cijelog kičmenog stuba, od glave do pete.
  2. Sagorijevaju se masti.

Vožnjom klasičnog romobila u trajanju od samo pola sata trošite čak 200 kalorija!

  1. Jača se donji dio tijela, abdomen, mišići gluteusa, zadnjice i trbuha.
  2. Regenerišu se mišići i povećava stabilnost (naročito prepoznato nakon trudnoće).

Savjet: Prilikom vožnje dobro je i mjenjati noge za ravnomjeran trening. Isprobajte sa 3 udarca lijevom nogom, a onda neka lijeva noga ostane na gazištu, te potom se odgurnite 3 puta desnom nogom. Kad jednom uđete u ritam, neravnoteže bi trebale nestati, jer osjećat ćete kako su se svi mišići angažirali, a tijelo potpuno stabilizovalo.

  1. Mentalno zdravlje.

Vožnja romobila je radost za sve! Teško je odoljeti osmijehu dok se zajedno sa vašom djecom ili prijateljima odgurujete na romobilu, a to je dobro za srce i um. Štaviše, uključivanje u aktivnost koju vaša djeca već vole omogućuje više vremena za „zajedništvo“ porodice. Nema mnogo aktivnosti koje mi odrasli i mala djeca možemo podijeliti, jednako uživati i jedno je sigurno: svi zajedno ćete osjetiti dobrobiti.

Kod djece, osim ovih gore pobrojanih benefita, stručnjaci dodaju još dva:

  1. Odvlačenje djece od višesatnog gledanja u male ekrane mobitela, jer vožnja romobila je toliko zabavna da ju vaše dijete nikada neće odbiti ili podrediti nekoj drugoj, manje zdravoj aktivnosti. Iskoristite to!
  2. Socijalizacija i jačanje samopouzdanja kod djeteta.

Vožnja romobila je društvena aktivnost u kojoj dijete uči ravnotežu i samostalno određuje brzinu vožnje i pravac kretanja. Dijete kroz vožnju romobila se raduje, te jača i tijelo i duh i u konačnici zbog svega toga, kod djeteta se povećava stepen samopouzdanja.

has been added to your cart.
Checkout